Zamieszczone przez twin
[O1] Oświetlenie wnętrza
Zwiń
X
-
[O1] Oświetlenie wnętrza
Witam zastanawiam się nad wymianą lampki w podsufitce chodzi mi o taką lampke:
a u siebie mam taką:
I pytanie jest takie bo na aukcji allegro wyczytałem coś takiego
DO ZAMONTOWANIA TEJ LAMPKI POTRZEBNA JEST NIEWIELKA WIEDZA ELEKTRYCZNA BO TRZEBA DODATKOWO POPROWADZIĆ PRZEWÓD OD POŚWIETLANIA DO LAMPKI.Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka
-
-
SuchyX, leżała taka u mnie w schowku już ze zmienionym podświetleniem na niebieskie ,oczywiście te dwie diody czerwone zostały w ory podświetleniu. Ten kabelek podpinasz na kabelek z podświetleń wówczas lampki przy regulowaniu potencjometrem,którego niestety nie masz zmieniają siłę świecenia.
Lampkę polecam zamówić przez kolegę Macho ma namiary na gościa .Koszt lampki to około 100zł. Jedna uwaga ,jest ciężko wymienić tam diody na smdki bo są w wyłącznikach. :szeroki_usmiechTakie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
-
koja86, myśle że chyba zostawie te czerowne diody co są tylko żeby jakoś je lekko ściemnić by zbytnio nie waliło po kokpicie. A jak nie mam tego potencjometru to w co mam się wpiąć czy poprostu ten potencjometr jest po to żeby też te 2 diody czerwone regulowac nimi janość świecenia. A i jeszcze jedno którędy trzeba puścić kabel??? trzeba podsufitke demontować czy jak ??
Masz jeszcze tą identyko lampke co podałem wcześniej na pozbycie się jej z przerobionymi diodami w przyciskach?? Bo jak tak to daj info na PW może się dogadamyNavi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Komentarz
-
-
Lewą stroną pod plastikiem aż do szafy z przekaźnikami , to ta za zegarami. Można podpiąć pod bezpiecznik jak nie masz regulacji albo jak Robert napisał pod wyłącznik oświetlenia . Czerone diody pozostają ory mówię o zielonych diodach od przycisków bo to jest w tych lampkach też podświetlone :wink:Takie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pafJarek ale jest to wykonalne i do zrobienia podczas modów całego podświetlenia?
Na smdkach z obudową będzie się ocierać i wyłącznik nie będzie działałTakie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
-
Misiekoctavia, tutaj masz link do tej aukcji napisz do kolesia może Ci samą wtyczke wyśle http://www.allegro.pl/item313028681_..._octawia_.htmlNavi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Komentarz
-
-
Komentarz
-
-
2pac, podepne się tylko jak lampka wpadnie w moje ręce w tej chwili czytam i zbieram info o podłączeniu i napewno też się wpene pod włącznik świateł. Tylko przeraża mnie jeszcez ta przeróbka tego wtyku :evil: Ty przyrabiałeś czy kupiłeś kostke od Superba ???Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Komentarz
-
-
kupilem kostke z pinami, przecialem kabelki i podlaczylem izolujac dokladnie tasma. polecam taki sposob, jest mniej zabawy i mniej mozliwosci na jakies spiecia itpPresident Johnny II + President Florida/ ML-145
O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport
Komentarz
-
-
takie rzeczy dokupilem:
1) Oprawa złączki nr katalogowy 3B0972706 (cena 18zl)
2) Przewod z pinami nr katalogowy 000979131 (cena 30zl)
calosc zamawialem z ASO emida z TychPresident Johnny II + President Florida/ ML-145
O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport
Komentarz
-
-
Moja lampeczka juz sie do mnie wysyka :P :szeroki_usmiech Jak przyjdzie to tez bede walczyl gdy bede mial czas. Mi gosciu powiedzial, ze sama kostka od superba jest nie do dostania w serwisie i napisal tak:
"trzeba te stare konektorki wyjąć z kostki
tej oryginalnej i je zaizolować i wsunąć i jest git tylko jeszcze jeden
kabelek trzeba przeciągnąć od wł.św. do tej lampki plusowy który daje na
światła."
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekoctaviaMoja lampeczka juz sie do mnie wysyka Jak przyjdzie to tez bede walczyl gdy bede mial czas. Mi gosciu powiedzial, ze sama kostka od superba jest nie do dostania w serwisie i napisal tak:
"trzeba te stare konektorki wyjąć z kostki
tej oryginalnej i je zaizolować i wsunąć i jest git tylko jeszcze jeden
kabelek trzeba przeciągnąć od wł.św. do tej lampki plusowy który daje na
światła."
Jak się nie mylę to piny w occie są nieco większe od superby i uwaga na opisy Łukasz inaczej podpinałTakie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
Komentarz